Menu Luk

Vi har valgt at partere hver Galloway kvæg i 8 dele.

Vores kvæg har en lav fedtprocent. Det skyldes, at vores kvæg er naturplejere og kun spiser græs og planter. De får normalvis ikke tilskudsfordring. Derfor er der mindre fedt på vores kvæg end andet godt kødkvæg, og bøfferne har ikke en god fedtmarmorering

Vores kød er ikke 100% økologisk. Har vores dyr brug for medicin, så skal de have det. Derfor garanterer vi ikke 100% økologi.

Det er vores slagter, der udskærer, mærker og pakker kødet, og han prøver efter bedste evne at sikre, at hver kødpakke indeholder både det populære kød og det mindre populære kød. Det betyder derfor, at f.eks. en mørbrad vil blive delt til flere pakker.

I kan forvente

  • Hver andel vejer mellem 17- 25 kg. Det store udsving skyldes, at vores kvæg er meget forskellige i størrelsen.
  • Der er en større portion hakket kød af god kvalitet og lav fedtprocent i hver pakke. Der er ca. 5 kg hakket kød.
  • Der er ca. 10% ben i hver kødpakke, hvilket indgår i den andelens vægt
  • Kødet hænger i ca. 2 før det udleveres. Det er slagteren, der vurderer hvor lang tid kødet skal hænge.

Udlevering af kødpakker

  • Al kød er navngivet og pakket i mindre poser.
  • Ben og hakket kød er normalvis pakket i større poser.
  • Kødet er friskt og har ikke været nedfrosset. Kødet har siden partering har været opbevaret på køl.

Gode råd

  • Spis hakkebøffer den aften, I afhenter kødet. Der er intet bedre end friskhakket kød, der ikke har været nedfrosset.
  • Vi anbefaler, at kødet pakkes i vaccumposer. Derved bevares kødets smag, og det tørrer ikke ud. Samtidig kan I opbevare kødet i længere tid i fryseren, og ikke skal smide det ud. Det reducerer madspild. Vacuummaskiner kan købes i isenkræmmere for 300-400 kr.
  • Skriv navn på frostposerne, man kan ikke se forskel på klump og inderlår, når det ligger i fryseren
  • Søg på opskrifter for at finde nye måder at bruge de lidt ”besværlige” kødstykker på