Menu Luk

Vi har valgt at partere hver Galloway kvæg i 8 dele.

Vores kvæg har en lav fedtprocent. Det skyldes, at vores kvæg er naturplejere og kun spiser græs og planter. De får normalt ikke tilskudsfoder. Derfor er der mindre fedt på vores kvæg end andet godt kødkvæg, og bøfferne har derfor ikke den fede marmorering.

Vores kød er ikke 100% økologisk. Før vores kvæg kommer til os, har de muligvis fået tilskudfoder, som ikke er certificeret som økologisk. Har vores dyr brug for medicin, så skal de have det. Derfor garanterer vi ikke 100% økologi.

Det er vores slagter, der udskærer, mærker og pakker kødet, og han prøver efter bedste evne at sikre, at hver kødandel indeholder både noget af de dyre udskæringer og noget af de billigere udskæringer . Det betyder derfor, at f.eks. en mørbrad vil blive delt til flere pakker.

I kan forvente

  • Historisk set har kødandelenes størrelse været fra 14 til 33 kg. Vi bestræber os på de er mellem 17-25 kg. Det store udsving skyldes, at vores kvæg er meget forskellige i størrelsen.
  • Der er en større portion hakket kød af god kvalitet og lav fedtprocent i hver andel. Der er ca. 5 kg hakket kød.
  • Der er ca. 10% ben i hver kødandel, hvilket indgår i den andelens vægt
  • Kødet hænger i ca. 2 uger, før det parteres udleveres. Det er slagteren, der vurderer hvor lang tid kødet skal hænge.

Indmad

Indmad skal ikke hænge og modne og vil derfor blive udleveret til medlemmerne på slagtedagen eller dagen derefter. Indmad er typisk lever, tunge, hale, kæber, nyrer og hjerte. Brisler er en kirtel og forsvinder i takt med at kalven bliver ældre. Derfor er der ikke altid brisler. Skulle der være leverorm, bliver leveren ikke udleveret.

Udlevering af indmad foregår ved lodtrækning. og alle medlemmer kan deltage. Det er altså ikke kun for kødmodtagerne. Medlemmerne får besked via mail.

Udlevering af kødpakker

  • Al kød er navngivet og pakket i mindre poser.
  • Ben og hakket kød er normalt pakket i større poser.
  • Kødet er friskt og har ikke været nedfrosset. Kødet har siden partering har været opbevaret på køl.

Gode råd

  • Spis hakkebøffer den aften, I afhenter kødet. Der er intet bedre end friskhakket kød, der ikke har været nedfrosset.
  • Vi anbefaler, at kødet pakkes i vaccumposer. Derved bevares kødets smag, og det tørrer ikke ud. Samtidig kan I opbevare kødet i længere tid i fryseren og ikke skal kassere det. Det reducerer madspild. Vacuummaskiner kan købes i isenkræmmere for 300-400 kr.
  • Skriv navn på frostposerne/vacuumposerne, man kan ikke se forskel på klump og inderlår, når det ligger i fryseren
  • Prøv noget nyt med de lidt ”besværlige” kødstykker – det kan ende med at blive familiens nye favorit